Generativ dataintelligens

Premier Leagues titellopp

Datum:

Premier Leagues titelrace är lika nära som någonsin när det går in i sin sista akt. Manchester City vann sin senaste match i ligan, eftersom Arsenal och Liverpool ser ut att återhämta sig från motgångar i ligan. Här är en sammanfattning av deras agerande.

Manchester City mot Luton Town: 13 april

City utövade fullständig kontroll i sin 5-1-seger mot Luton. De registrerade hela 37 skott, varav 13 var på mål. En Luton-spelare gjorde matchens första mål, men i deras nät. I den andra minuten gjorde Citys Erling Haaland en akrobatisk insats mot Luton-försvararen Daiki Hashiokas huvud och avvisade den i mål.

City fortsatte att peppa Luton-målet men skulle inte slå igenom förrän i den 64:e minuten. Här slog Mateo Kovačić en halvvolley precis innanför boxen med kraft och precision för att göra ställningen 2-0. Sedan öppnades slussarna.

I den 76:e minuten omvandlade Haaland en straff, och tio minuter senare dansade Jérémy Doku mellan två försvarare innan han slog en tredje med sitt skott. Detta ledde till 4-1, då Ross Barkley fick tillbaka en för Luton i den 81:a minuten.

Slutligen gjorde Joško Gvardiol mål från utanför boxen i den 93:e minuten, vilket gjorde slutresultatet till 5-1.

Liverpool mot Fulham: 21 april

Liverpool öppnade målskyttet i den 32:a minuten genom Trent Alexander-Arnold. Engelska landskampen placerade en frispark i det övre vänstra hörnet förbi Bernd Lenos utsträckta armar.

Trots Liverpools kontroll över bollinnehavet, drog Fulham tillbaka en strax före halvtidssignalen. Ytterbacken Timothy Castagne sköt en lös boll i boxen till bortre stolpen efter en rad avböjningar för att få ställningen till 1-1.

Liverpool tog tillbaka ledningen i den 53:e minuten när Ryan Gravenberch sköt från utanför boxen till höger om målet efter en omsättning från Fulham. Liverpool skulle avsluta sin seger i den 72:a minuten. Diogo Jota sprang in bakom Fulham-försvaret och avlossade ett skott som sved i Lenos handskar innan han rullade in i nätmaskorna.

Arsenal mot Chelsea: 23 april

Arsenals fotbollsklubb fick det att se lätt ut på tisdagen mot rivalerna Chelsea. En 5-0 vinst tog dem till toppen av Premier League-tabellen med 77 poäng efter 34 matcher.

The Gunners' party startade i den fjärde minuten. Leandro Trossard avlossade ett vänsterfotsskott exakt, siktade på den närmaste stolpen och fångade Chelseas målvakt Đorđe Petrović av vakt.

Arsenal öppnade sedan slussarna i den andra halvleken, med Ben White som skickade ett välplacerat vänsterfotsskott från strax utanför sexyardfältet förbi Petrović i den 52:a minuten.

Fem minuter senare skickade Kai Havertz ett skott ovanför en dykande Petrović efter att ha låst till en precis genomgående boll från Martin Ødegaard. Havertz utökade sin ställning i den 65:e minuten när han snabbt sköt genom ett hav av försvarare till den närmaste stolpen och lämnade rotad till platsen.

Glasyren på denna utmärkta Arsenal-prestation kom i den 70:e minuten. Ødegaard chippade en passning till en löpande Ben White, som knackade bollen första gången på volley, lobbar Petrović i processen för att göra det kanske vackraste målet för natten. White var bara leenden när han omfamnade lagkamraten Declan Rice i firandet, kanske delvis för att han med all säkerhet menade att korsa den bollen.

Tack för att du lyssnade på vår bevakning av Premier Leagues titellopp.

Hålla jämn takt med Game Haus ytterligare bevakning om Premier League nästa vecka.

För täckning på Esport, Och andra sporter, se till att kolla in vår huvudsidan.