Generativ dataintelligens

Premier Leagues tittelløp

Dato:

Premier Leagues tittelløp er like nærme som alltid når det går inn i sin siste akt. Manchester City vant sin siste kamp i ligaen, da Arsenal og Liverpool ser ut til å komme seg tilbake etter tilbakeslag i ligaen. Her er en oversikt over handlingen deres.

Manchester City mot Luton Town: 13. april

City utøvde full kontroll i 5-1-seieren mot Luton. De registrerte hele 37 skudd, hvorav 13 var på mål. En Luton-spiller scoret kampens første mål, men i nettet deres. I det andre minuttet gjorde Citys Erling Haaland en akrobatisk innsats mot Luton-forsvarer Daiki Hashiokas hode, og avverget det i mål.

City fortsatte å pepre Luton-målet, men ville ikke bryte gjennom før i det 64. minutt. Her slo Mateo Kovačić en halvvolley like innenfor boksen med kraft og presisjon til 2-0. Så åpnet slusene seg.

I det 76. minutt omsatte Haaland en straffe, og ti minutter senere danset Jérémy Doku mellom to forsvarsspillere før han knuste en tredje med skuddet sitt. Dette brakte stillingen til 4-1, da Ross Barkley fikk en tilbake for Luton i det 81. minutt.

Til slutt scoret Joško Gvardiol fra utenfor feltet i det 93. minutt, og dermed sluttresultatet til 5-1.

Liverpool mot Fulham: 21. april

Liverpool åpnet scoringen i det 32. minutt gjennom Trent Alexander-Arnold. Den engelske internasjonale plasserte et frispark i øvre venstre hjørne forbi Bernd Lenos utstrakte armer.

Til tross for Liverpools kontroll over ballbesittelsen, trakk Fulham en tilbake like før pause. Backen Timothy Castagne fyrte av en løs ball i feltet til den andre stolpen etter en rekke avvinkler for å bringe stillingen til 1-1.

Liverpool tok igjen ledelsen i det 53. minutt da Ryan Gravenberch fyrte fra utenfor feltet inn på høyre side av målet etter en turnover fra Fulham. Liverpool skulle fullføre seieren i det 72. minutt. Diogo Jota løp inn bak Fulham-forsvaret og avfyrte et skudd som svir i hanskene til Lenos før han rullet inn i nettmaskene.

Arsenal mot Chelsea: 23. april

Arsenal fotballklubb fikk det til å se lett ut på tirsdag mot rivalene fra Chelsea. En 5-0-seier tok dem til toppen av Premier League-tabellen med 77 poeng etter 34 kamper.

Gunners' fest startet i det fjerde minuttet. Leandro Trossard skjøt et skudd med venstrebenet presist, siktet mot den nærmeste stolpen og tok Chelsea-keeper Đorđe Petrović på vakt.

Arsenal åpnet deretter slusene i andre omgang, med Ben White som sendte et velplassert venstrebeint skudd fra like utenfor seks-meteren forbi Petrović i det 52. minutt.

Fem minutter senere sendte Kai Havertz et skudd over en dykkende Petrović etter å ha låst til et presist gjennomspill fra Martin Ødegaard. Havertz la til i det 65. minutt da han raskt skjøt gjennom et hav av forsvarsspillere til nærmeste stolpe, og la roten til flekken.

Prikken over i-en på denne utmerkede Arsenal-prestasjonen kom i det 70. minutt. Ødegaard chippet en pasning til en løpende Ben White, som banket ballen første gang på volley, og lobbet Petrović i prosessen for å score kveldens kanskje vakreste mål. White smilte bare da han omfavnet lagkameraten Declan Rice i feiringen, kanskje delvis fordi han helt sikkert mente å krysse ballen.

Takk for at du lyttet til vår dekning av Premier Leagues tittelløp.

Hold deg oppdatert med The Game Haus videre dekning om Premier League neste uke.

For dekning på esports, Og andre sport, sørg for å sjekke ut vår hovedsiden.