Generativ dataintelligens

Opmeer gjør det dobbelte med utrolig seier i siste runde

Dato:

November 4, 2022

Jarno Opmeer tok to seire på sprett fredag ​​kveld, og vant sesongens niende løp rundt Circuit of the Americas med en dristig forbikjøring i siste runde for ledelsen.

Da han begynte den siste turneen på tredjeplass, så han på mens tittelrivalene Bari Boroumand og Thomas Ronhaar forhandlet fram ledelsen med kraft. En ekskursjon utenfor banen for begge var alt Opmeer trengte, og den to ganger mesteren feide rundt på utsiden på COTAs konkurrerende stadionseksjon for å sikre årets mest neglebitende seier.

Det hadde sett ut som Ronhaars løp for å vinne, med nederlenderen som satt ganske på pole position og ledet store deler av løpet gjennom skiftende forhold. Fra og med ekstremt våte forhold, hersket det snart roligere himmel, og mellomproduktene var avgjørende. Noen runder senere, og det var på tide med slicks, med de som fikk de største fordelene på runde 22.

Ronhaar ledet Boroumand, Opmeer og en gjenoppstått Brendon Leigh med en håndfull runder igjen, helt til Boroumand byttet opp og tok ledelsen i begynnelsen av runde 24.

Den siste runden skulle bli den mest utrolige av alle, med Ronhaar som sendte en til innsiden på slutten av den lange ryggen. Boroumand motsto tungt, begge løp bredt, og Opmeer tok posisjon, da Leigh også kom inn i miksen.

Alle fire bilene forlot banen på forskjellige punkter, men med bare et par feiemaskiner igjen kunne Opmeer ikke overgås, og ledet hjemmelandsmannen Ronhaar for den første nederlandske 1-2 i F1 Esports. Brendon Leigh kom hjem på tredjeplass, og tok sin første pallplass siden Mexico 2020, med den overfalte Boroumand som endte på pallen, etter å ha ledet inn i siste runde.

Frede Rasmussen hadde et rolig, men effektivt løp til femte, etter å ha startet langt ned i rekkefølgen på grunn av en 10-plassers grid-straff for kontakt med Ronhaar torsdag. Lucas Blakeley ble nummer seks, noe som begrenset skaden på mesterskapsledelsen hans da alle hans rivaler tok poeng fra hverandre.

Dani Bereznay endte på sjuende, hans andre poeng i like mange løp. Alvaro Carreton, Marcel Kiefer og Joni Tormala avsluttet poengbetalende posisjoner.

STILLINGEN

Med bare én begivenhet igjen, er det alt å spille for på toppen, med fem førere i kampen om kronen. Blakeley leder an med 132 poeng, foran Ronhaar på 121, Boroumand på 118, Rasmussen på 115 og Opmeer på 110.

Det er ikke på langt nær så tett på lagets plassering, med McLaren Shadow som nå bare kjører klokken ned på 250 poeng. Red Bull er nummer to med 149, med Mercdes (144) og Haas (129) som puster dem i nakken.

Vi sees til den store finalen, som starter onsdag 14. desember!